Badesikkerhed på skoleskemaet



Helsinge Kommune laver projekt med 10 ugers intensivt kursus for 0. klasse, så børnene i en tidlig alder bliver fortrolige med vand.

- Mange skoler har sparet undervisningen væk. Vi trækker i den anden retning og laver et intensivt forløb, så de ikke glemmer det, de har lært , fra gang til gang, siger cheflivredder John Mogensen.

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, Gribskov Svømmehal – hvor han indtil for nylig var leder – Helsinge Svømmeklub og Bjørnehøjskolen er gået sammen om projektet »Bliv badeklar«, fortæller Frederiksborg Amts Avis.

160 børn i 0. klasse skal 3 gange om ugen over 10 uger gøres fortrolige med vand ved at lære badesikkerhed, og håbet er, at det vil blive et tilbud i forbindelse med skolereformen.

- Jo tidligere børn bliver fortrolige med vand, jo bedre. Og jo mere intensivt, de lærer det, jo bedre. Det er et projekt, der er værd at brede ud, hvis det bliver en succes, lyder det fra , Svend Hedegaard, der er formand for Rådet for Større Badesikkerhed, som DSF er medlem af.

Børnene undervises af instruktører fra svømmeklubben i svømmehallen, og projektet slutter med at de får et diplom på en tur til stranden.

John Mogensen peger på, at i 0. klasse er der ikke et fast skema, så det er nemmere at få plads til, og han håber også på, at hvis børnene får fortrolighed ved vand så tidligt, bliver det også nemmere at lære at svømme i 4. Klasse, hvor der i Helsinge Kommune er sat en halv time af om ugen.

Han nævner også, at ved at lægge projektet nu, så vil børnene til sommer kunne færdes mere sikkert i og ved vand.

Pædagogen Jeanne Lerche fremhæver en trafikmæssig sidegevinst:

- Og så træner de i at gå til og fra svømning. Vi går hele vejen tilbage til skolen langs cykelstien, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Ifølge John Mogensen er omkostningerne beskedne, idet det koster 6.000 kroner plus svømmehallens udgifter. Han mener også det vil være en oplagt og billig idé i de kommuner, som helt har sparet skolesvømningen væk.

Skrevet af Administrator