Den nye udgave af Bekendtgørelsen for svømmebade ventes klar i løbet af sommeren – og når den er klar, sendes Vejledningen i høring.
Dét oplyste kontorchef Inger Bergmann fra Naturstyrelsen på Dansk Svømmebadsteknisk Forenings Årsmøde onsdag 11. april i Kolding.
Som det ser ud nu, sker der ændringer på 5 punkter: pH-værdi, overgangsordning, natsænkning, forsøg med ny teknologi og returskyllevand.
Den laveste ph-værdi sænkes fra 7,0 til 6,8 – endnu mangler en tilbagemelding fra et nyt forsøg, som DTU er blevet bedt om at lave. Resultatet er lige på trapperne, og så skal Sundhedsstyrelse sige god for, at der ikke er sundhedsskadelige risici ved at sænke pH-værdien.
Ældre anlæg på 25 meter og derover omfattes også af de nye regler – men de får 5 år til at leve op til dem. Naturstyrelsen vurderer, at mange af dem allerede i dag lever op til dem.
Der bliver mulighed for natsænkning på op til 70 % indtil én time før åbningstid.
Et kritikpunkt har været, at reglerne vil forhindre danske virksomheder i at udvikle nye, miljøvenlige teknologier. Hér bliver der mulighed for dispensationer til forsøg under forudsætning af, at de er teknologisk og sundhedsmæssigt forsvarlige:
- Man kan ikke være sikker på at få en dispensation, men det er en mulighed. Og hvert tilfælde vurderes. En dispensation gælder i 2 år med mulighed for at den forlænges i 4 år, oplyste Inger Bergmann, som også bemærkede, at der vil være krav om dokumentation af vandkvaliteten, så gæsternes sundhed ikke sættes på spil.
Returskyllevand ændres der også ved. Den røde tråd er, at der vil blive stillet krav til kvaliteten af returskyllevandet. Bl.a. i form at krav til at virus skal fjernes og reduktion af salte og opløsning af organiske stoffer.