Børn skal lære livredning i et land omgivet af 7.500 kysstrækning, hvor blot de 60 kilometer er dækket af kystlivreddere.
Derfor sætter idrætsorganisationen DGI rekord i år med 62 Ocean Rescue Camps, som skal lære børn mellem 8 og 18 år om livredning, sikkerhed og førstehjælp suppleret med sjove vandaktiviteter over typisk en uge.
Ideen opstod for 6 år siden hos livredderne Bobby Gray og Kasper Nielsen fra Kystlivredningstjenesten i Nordsjælland, og deres chef, John Mogensen, siger:
- De gode vaner omkring vand læres tidligt. Børn er lidt mere autoritetstro og gør, hvad der bliver sagt, indtil de når en vis alder. At lære voksne, hvordan de skal opføre sig, er en tabt opgave.
Målet er derfor, at børnene efter sommerskolen skal være i stand til både at redde sig selv og andre. De skal føle sig trygge, når de bader og det er med til at gøre det til en god oplevelse.
DGI peger på, at danskerne bruger vandet i havene omkring os mere end nogensinde: Før var det »kun« badning om sommeren, nu er masser på vandet i kajakker og sejlbåde, som kitsurfere og windsurfere eller som vinterbadere. Ydermere er der kort til vandet i Danmark og masser af svømmebade og vandlande.
John Mogensen understreger, at det derfor er særdeles vigtigt at undervise i badesikkerhed og livredning:
- Både børn og voksne har brug for at lære at læse havet, inden de bruger det, siger John Mogensen.
Læs mere om DGI’s Ocean Rescue Camps hér.
Billedtekst/
DGI vil lære børn mellem 8 og 18 år at blive fortrolige med vandet og at kunne førstehjælp: 62 Ocean Rescue Camps udbydes landet over denne sommer. (Fo