DSF har underskrevet en partnerskabsaftale med Idrættens Udviklingscenter og branchens øvrige interesseorganisationer. Aftalen har til formål at sikre et samlet kompetencegivende uddannelsestilbud til ledere og ansatte på landets idræts- og fritidsfaciliteter.
Af Casper Holm
Rollen som svømmebadsleder er under konstant forandring og kommer i stigende grad til at handle om udvikling, servicering af brugere og den gode idrætsoplevelse.
Men kigger man på uddannelsesniveauet for ledere og ansatte i landets idræts- og fritidsfaciliteter, ser man desværre et stort efterslæb.
Derfor har Dansk Svømmebadsteknisk indgået en partnerskabsaftale med Idrættens Udviklingscenter (IUCE) og branchens øvrige interesseorganisationer om et samlet uddannelsestilbud målrettet ledere og medarbejdere i fremtidens idrætshaller og svømmebade.
Aftalen er underskrevet af DGI, Lokale- og Anlægsfonden (LOA), Idrættens Analyseinstitut (IDAN), Idræts- & Fritidsfaciliteter i Danmark (IFFD), HI og nu også DSF.
Med DSF som ny partner bevæger projektet sig i den helt rigtige retning. Det fortæller Klaus Frejo, direktør i IUCE, til svommebad.dk.
- I 2019 har det været vores mål at samle alle de vigtigste partnere i styregruppen. Med DSFs opbakning til projektet har vi nået det mål. Vi har samtidig fået udviklet et samlet kompetencegivende uddannelsestilbud, der passer til hele idræts- og fritidsområdet, forklarer Klaus Frejo og tilføjer:
- Næste step bliver at øge dialogen med kommunerne for at sikre, at de alle sammen kender til mulighederne for at opkvalificere deres ledere og medarbejder på idræts- og fritidsområdet. Herunder hvordan en samlet uddannelsesstrategi kan understøtte kommunernes ønskede udvikling på området. Det glæder vi os til at komme i gang med.
Uddannelse er vejen frem
For DSF har det været oplagt at skrive under på partnerskabsaftalen.
Foreningen bruger i forvejen mange kræfter på at udbyde kurser og afholde temadage med det formål at klæde sine medlemmer endnu bedre på.
Derfor mener Lars Norring, formand i DSF, at partnerskabsaftalen er den helt rigtige vej frem.
- Med aftalen viser vi, at hele branchen står sammen om at gøre noget ved uddannelsesområdet. Det er nødvendigt, at vi som ansatte udvikler os og er i stand til at tackle de realiter, vi møder i vores hverdag. Det kan den nye aftale hjælpe med.
Partnerskabsaftalen skal dog ikke ses som en erstatning for DSFs øvrige kursusudbud, fortæller Lars Norring. Uddannelserne hos IUCE har et andet fokus, som i sidste ende giver ECTS-point og et eksamensbevis fra Erhvervsakademi Dania.
- Vi fortsætter ufortrødent med alle vores spændende kurser i Aqua Akademiet. Dem er der stadig brug for. Men med partnerskabsaftalen har vi nu mulighed for at sikre et samlet kompetencegivende uddannelsesforløb, og det er vigtigt. Derfor bakker vi op om projektet, siger DSF-formanden.
Du kan læse mere om partnerskabsaftalen på IUCEs hjemmeside - www.iuce.dk - og så kan du finde eksempler på de konkrete tilbud lige her.
For mere information:
Lars Norring, formand i DSF: 22 21 00 04
Klaus Frejo, direktør i IUCE: 22 38 13 87