- Det vigtigste er, at alle får noget med hjem de kan bruge – og at de får kontakt til andre, som ved noget. Networking er en vigtig del, siger Klaus Rask Petersen fra DSF’s Bestyrelse.
Onsdag 6. marts havde DSF’s ERFA-møde samlet 70 deltagere fra hele landet i Køge Svømmeland, hvor fokus var på renovering og de efterfølgende driftsbesparelser.
Køge Svømmeland med 20 år på bagen på fredag blev renoveret i 2009 og svømmebadet blev samtidig ét af landets første med en kombination af svømmehal og badeland. Ydermere er en helt ny bydel skudt op omkring Køge Svømmeland, så der er sket meget både ude og inde.
Køge Svømmeland udmærke sig også ved at være det første sted med tromlefilter i stor skala, og Klaus Rask Petersen forklarede, at ideen med dagens møde var at være i øjenhøjde og lade medarbejderne fortælle om deres erfaringer fra den virkelige verden.
Og erfaringen er blandt andet, at Køge Svømmeland har sparet på energien og vandet. Men der er også ting omkring filtret som er ændret og fortrudt:
- Jeg ville ha’ valgt et sandfilter frem for et membranfilter. Et sandfilter er bedre til at polere vandet. Det kan en membran ikke på samme måde – men der er ikke nogen, som har kunnet forklare mig, hvad der sker, erklærer driftsleder Jann Andersen.
For et år siden blev der derfor koblet et sandfilter på anlægget, og i 25 meter bassinet tager uv-strålerne 83-85 %, sandfiltret 10 % og membranfiltret 5-7 %.
Til gengæld slår Jann Andersen fast, at tromlefiltret, som sorterer alt større end 10 μ er han meget tilfreds med. Han tilføjer, at det er så effektivt, at det er nok at køre relativt lidt gennem de 2 andre filtre.
Udover halinspektør Per Mortensen og Jann Andersen fra Køge Svømmeland, fortalte Jacob Brøndsted, KHR Arkitekterne om renoveringen i Køge og andre steder, og Einar Krogh, ALECTIA fortalte om nødvendigheden af løbende vedligehold og renovering. - Vi har omdøbt de regionale møder til ERFA-møder for at lægge fokus på udveksling er erfaringer – og vi håber også med en friskere form at kunne tiltrække endnu flere, siger Klaus Rask Petersen.