Hvornår er man et badeland?



Af Karin Rye Riddermann

Vi har i dag (fredag den 7. maj) været i løbende dialog med Kulturministeriets medarbejdere, der har gjort deres bedste for at hjælpe os med at afklare, hvornår en svømmefacilitet er et badeland, og hvornår det er en idrætsfacilitet.

Det er ikke en nem definition, og vi har da også talt med mange af vores medlemmer, der gerne vil have vores hjælp til at putte netop deres anlæg ned i den rette kategori.

Vi kan desværre kun gentage det, vi allerede vidste i går - nemligt at definitionen vil afhænge af det enkelte anlæg.

Idrætsaktivitet er et centralt begreb

Der er dog ingen tvivl om, at for at man overhovedet kan overveje at åbne nu, skal man som facilitetsejer være opmærksom på, at lokalerne kun må åbnes for idrætsaktiviteter.

Vi har fået bekræftet af Kulturministeriet, at det er alle former for idrætsaktiviteter (altså både i organiseret og i selvorganiseret regi), og for alle aldersgrupper.

Kulturministeriet har her til eftermiddag (fredag den 7, maj) opdateres deres Q/A omkring adgang til idræts- og fritidslokaler og de kan med fordel nærstuderes;
Kulturministeriets Q/A

Der skrives blandt andet således omkring saunaer, dampbade mv.
Lokaler, hvor der udøves fritidsaktiviteter, skal holdes lukkede for offentligheden. Det gælder blandt andet lokaler, der anvendes til saunaer, dampbade, boblebade, kurbade og lignende. Disse lokaler må dog holdes åbne, i det omfang lokalerne anvendes som led i en idrætsaktivitet.

Ud over coronapas, mundbind, arealkrav mv. er der altså flere ting, man skal være opmærksom på i denne fase af genåbningen.

 

Skrevet af Maj-Britt Marschall