Hensynet til de badendes sundhed vejer tungest, når der er offentlig adgang, mener miljøminister Ida Auken.
Naturstyrelsen og miljøminister Ida Auken er ikke i tvivl: det er et svømmebad – og skal dermed overholde de samme regler som andre svømmebade inklusiv tilsætning af klor til vandet:
- Vi skal være helt sikre på, at folk ikke bliver syge, når de bader i den lokale svømmehal eller i en kunstigt anlagt badesø, og derfor skal det renses og holdes desinficeret, siger miljøministeren til dagbladet Børsen.
I artiklen fortælles, at FDM-campingpladsen i Ålbæk ved Skagen har anlagt en kunstig badesø, som er godkendt af Frederikshavn Kommune og senest har Gudenåens Camping i Silkeborg været på vej med én: Et stort hul til 400.000 kroner er gravet j orden – men kommunen har nu nedlagt forbud mod at den bruges som planlagt.
Ifølge avisen renses vandet i en kunstig badesø ved at vandet recirkuleres gennem en skimmer og biologiske filtre uden brug af kemikalier.
Men dén går ikke ifølge Naturstyrelsen, som fastslår, at når der er offentlig adgang til et udendørs svømmebassin skal gælder Bekendtgørelsens regler uanset hvordan bassinet er blevet til. Og Naturstyrelsen mener ikke, at den biologiske rensning er god nok.
Entreprenør på badesøen i Silkeborg er anlægsgartner Lars Juncker, som oplyser, at han har flere badesøer i ordrebogen – bl.a. har Lokale- og Anlægsfonden, som blev til på statsligt initiativ, bevilget 3 millioner kroner til én, der skal erstatte et nedslidt friluftsbad i Skjern.
Lars Juncker vil nu hente dokumentation for at hans løsning er god nok hos de badesøer, der findes i Tyskland, Østrig og Schweiz..