Formanden Sven Hedegaard fastslår på baggrund af en tragisk ulykke, at det ikke er livreddernes ansvar - de er en ekstra hjælp hvis det går galt.
- Vi ser en tendens til, at forældre tager deres børn med i vandland, og så overlader de mere eller ansvaret for deres børn til livredderen. Det er forældrenes opgave at holde øje med deres eget barn, og livredderen er bare en ekstra redder, som man skal have fat i, hvis det er ved at gå helt galt.
Sådan siger Sven Hedegaard, der er formand for Rådet for Større Badesikkerhed.
Hans opsang til forældrene står på Morgenavisen Jyllands-Postens hjemmeside jp.dk, og anledningen er, at en 7-årig dreng i søndags blev lagt i kunstigt koma efter en drukneulykke i Dayz Resort i vestjyske Gjern.
Ifølge vagtleder Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi havde drengens far et øjeblik opmærksomhedens rettet mod datteren ved vandrutsjebanen, og da han igen kiggede efter drengen, lå han livløs i vandet – og i det samme sprang en livredder ud og reddede ham.
Sven Hedegaard siger, at sikkerhedsniveauet generelt er godt i danske vandlande, men han bemærker også, at Rådet for Større Badesikkerhed – som Dansk Svømmebadsteknisk Forening er medlem af – skal gøre mere for at forældrene forstår, at børnene er deres ansvar.
TrygFondens Nationale Druknestatistik for 2001-2012 viser, at 69 % af drukneulykkerne sker ved stranden eller kysten og 12 % svømmebade/vandlande.