Der er masser af positive nyheder i den nye genåbningsaftale, som Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige indgik sent i går.
Af Anita Leth Jensen, Danske Svømmebade
Vores svømmehungrende børn og unge og de ældre over 70 år kan fra næste uge igen se frem til at genoptage deres svømning i organiseret regi, og det er rigtig positivt. Vi har i hele coronoperioden påpeget den vigtige rolle svømmebadene har i forhold til folkesundheden, kroniske smertepatienter og for folk i genoptræning.
Vi ser desuden et stort frafald i foreningslivet, hvor DIF og DGI beretter at have mistet næsten 90.000 medlemmer i 2020, hvor det største frafald er sket blandt børn og unge i indendørsidrætten.
Det er dyrt at holde et svømmebad åbent
Det er alene på den baggrund svært ikke at være begejstret over genåbningsaftalen, men den efterlader samtidig en vis frustration. Der er skarpe krav til hygiejne, vandkvalitet og ventilation i svømmebadene, og det er samtidig nok en af de dyreste faciliter at drifte og vedligeholde på den rigtige måde. Det kræver derfor en vis volumen i gæsteantallet, så det ikke bliver en økonomisk underskudsforetning udelukkende at åbne for en mindre del af den organiserede idræt.
Vi har i dag deltaget i sektorpartnerskabsmøde i Kulturministeriet, og her har vi overfor kulturministeren påpeget det uhensigtsmæssige i den delvise genåbning af svømmebadene. Vi håber derfor, at vores input bliver hørt og politikerne vil lade svømmebadene åbne for alle.
Vi skal sammen finde de gode løsninger
Indtil svømmebadene igen får lov at åbne for alle, handler det om at samarbejde på tværs og have fokus på den gode dialog mellem faciliteterne og klubberne, så der i fællesskab findes løsninger, der tilgodeser alle parternes behov.